12/06/11

Stuffed zucchini flowers / Fiori di zucchina ripieni





Ingredients:
Zucchini flowers
Sheep ricotta cheese (or goat)
Mint leaves,
1 lemon
Hot pepper
Olive oil



Wash the zucchini flowers and take the internal pistil take would make them bitter. Prepare a sauce with the sheep ricotta cheese, the chopped mint leaves, the grated not treated lemon peel, hot pepper and salt. Fill the flowers with the sauce, close them as a package, put them in an oven dish and cover with a little oil. Cook in oven at 180° for 25 minutes.

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Ingredienti:
Fiori di zucchina
Ricotta di pecora (o di capra)
Foglie di menta,
un limone
Peperoncino
Olio d'oliva



Lavate i fiori di zucchina e togliere il pistillo interno che li renderebbe amari. Preparate una farcia composta da ricotta di pecora, trito di foglie di menta, buccia grattugiata di mezzo limone non trattato, peperoncino, sale. Riempite i fiori con questa farcia, chiuderli a pacchettino, disporli in una pirofila e coprire con un filo d'olio; cuocere in forno a 180° per 25 minuti.

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