Ingredients for one person
A pear
7 oz dry white wine
0,35 oz bitter cocoa
0,14 fish glue
sugar
Boil 5 oz of water with the bitter cocoa and the sugar (2 teaspoons ...or more as you prefer). Put the fish glue in water and, when it is soft, squeeze it and let it melt in the hot sauce. Let it warm and pour it in a little shape. Let it thicken in fridge for at least 2 hours. Peel the pear, take the core away, and cut it in slices, let them cook in the white wine together with a similar amount of water. When it is cooked, brown it in a nonstick hot pan. Pull the aspic out of shape and serve it with the cold pear.
Ingredienti per una persona:
una pera,
vino bianco secco,
g 200 cacao amaro,
g 10 colla di pesce,
g 4 zucchero
Fate bollire g 150 di acqua con il cacao amaro e lo zucchero (due cucchiani... dovete assaggiare dipende se vi piace più o meno amaro). Mettete a bagno la colla di pesce e, quando si sarà ammorbidita, strizzatela e fatela sciogliere nel liquido caldo. Lasciate intiepidire e versate in uno stampino. Fate rapprendere in frigorifero per almeno due d'ore. Sbucciate la pera, togliete il torsolo e dividetela a spicchi, fatela cuocere nel vino bianco messo a bollire con altrettanta acqua. Quando sarà cotta, rosolate gli spicchi in una padellina antiaderente ben calda. Sformate la gelatina e servitela con le pere, fredde.
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