ingredients for 4 people
8 scallops
brandy
garlic
parsley
olive oil
salt and pepper
This recipe is very simple but is our preferred way to cook scallops (down with the grated bread that cover all favours!)
Clean the scallops , take them out of the shells that you'll keep for later on.Cook them in a pan for two minutes with oil and a couple of smashed garlic slices, jump them for a minute on a high flame with some brandy, salt and pepper. Switch on the oven at 180°. Put each scallop in its half shell, add some of the sauce left in the pan, a little oil, a slice of garlic and some parsley. Leave in the oven for 7/8 minutes and serve them very hot!
ingredienti per quattro persone
8 capesante
brandy
aglio
prezzemolo
olio extra vergine d'oliva
sale e pepe
Questa è una ricetta molto semplice ma è il nostro modo preferito di cucinare le capesante (abbasso il pan grattato che copre tutti i gusti!)
Pulite le capesante, toglietele dalla conchiglia che terrete a parte. Passatele in padella con dell'olio d'oliva e un paio di spicchi d'aglio schiacciati per un paio di minuti, saltatele poi per un minuto a fuoco vivo sfumandole con del brandy, salate e pepate. Accendete il forno e portatelo a 180 gardi. Mettete ogni capasanta nel suo mezzo guscio, aggiungete un po' del sughetto avanzato in padella, un filo d'olio, una fettina d'aglio e una foglia di prezzemolo. Mettetele in forno per 7/8 minuti, servitele ben calde!
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