22/01/12

Oranges pudding / Budino d'arance

Uncle Enri sometimes prepare for us with a lot of patience this very special dessert. Thank you Enri !




INGREDIENTS for 6 people
cream: 5 spoons of flour
4 yolks
a little butter
4 spoons of sugar
a little salt
33,8 ounce milk

6/7 red oranges with thick skin



In a double sauce pan put the flour, the sugar, the salt and add cold water very slowly as much as the ingredients melt together. Add the whisked yolks and the remaining boiling milk with the melted butter in it. Cook in a bain marie always with a wooden spoon for more than 30 minutes. Put the cream in a bowl and put it in the fridge.

Cut the oranges half in order to have half slices and remove with a very sharp knife the half slices pulp.
Serve the cream covered with the oranges and their sauce.

watch the painting
listen to the music



Lo zio Enri ogni tanto ci prepara con molta pazienza questo dolce davvero speciale.
Grazie Enri!




INGREDIENTI per 6 persone
crema: 5 cucchiai rasi di farina
4 tuorli di uova
1 noce di burro
4 cucchiai rasi di zucchero
1 pizzico di sale
1 litro di latte

6/7 arance rosse a buccia grossa



In un contenitore per la cottura a bagno maria mettere la farina, lo zucchero, il sale e aggiungere latte freddo poco alla volta quanto basta per unire bene gli ingredienti.
Aggiungere i tuorli d'uovo sbattuti e il resto del latte bollente solo dopo avervi fatto sciogliere il burro.
Cuocere a bagno maria, mescolando sempre con un mestolo di legno per più di 30 minuti.
Versare la crema in una terrina e mettere in frigo.

Tagliare in due le arance in modo da avere gli spicchi a metà e togliere con un coltello molto appiuntito la polpa dei mezzi spicchi.
Servire la crema con sopra le arance e il loro sughetto.

guarda il quadro
ascolta la musica


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