11/02/12

Peppers and anchiovies windmills / Girandole di peperoni e acciughe



INGREDIENTS
a red and a yellow peppers
anchiovies
capers
garlic
olive oil
venigar
salt





Cut the peppers in little stripes, cook them in a pan with a little oil, put salt and after some minutes a little of venigar. When they are cooked but not too much let them cool down. Make the windmills putting an anchiovies on a pepper stripe a slice of garlic and a caper. Roll the pepper up and stop it with a toothpick. You may serve them at ambient temperature.





INGREDIENTI
un peperone rosso e un peperone giallo
acciughe
capperi
aglio
olio extra vergine d'oliva
aceto
sale




Tagliate i peperoni a listarelle, fateli cuocere in una padella con un po' d'olio, salateli, dopo qualche minuto aggiungete un po' di aceto. Quando saranno cotti ma non troppo molli spegnete e lasciateli raffredare. Procedete a comporre le girandole stendendo sulla striscia di peperone un'acciuga, una fettina d'aglio e un cappero. Avvolgete il peperone e fermatelo con uno stuzzicadenti. Si possono servire a temperatura ambiente.

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