09/10/11

Red turnips with almonds and garlic

Not everybody likes red turnips , but try them this way and let us know !







INGREDIENTS
Red turnips
garlic
peeled almonds
lemon
olive oil
salt


Cook the red turnips in water until they become soft (you may use the pre cooked ones but we strongly advise you the fresh ones); in a pan brown garlic and almonds in olive oil until the garlic gets enough softaglio, then blend everything without making mincemeat of it. Dress the turnips with this sauce, lemon juice, salt and more olive oil if necessary. We didn't indicate the quantities because it depends on what you prefer but don't worry about exceeding with the garlic, once browned and blended it looses its intensity and gives an excellent taste!








INGREDIENTI
rape rosse
aglio
mandorle pelate
limone
olio extra vergine d'oliva
sale




Cuocete in acqua le rape rosse finché non saranno tenere (si possono usare anche quelle precotte ma vi consigliamo vivamente quelle fresche); in una padella rosolate nell'olio di oliva gli spicchi d'aglio e le mandorle fino a che l'aglio risulterà abbastanza tenero, frullate poi il tutto senza ridurre in poltiglia. Condite le rape con questo intingolo, il succo di limone, sale e, se necessario, dell'altro olio d'oliva. Non abbiamo messo le quantità perché va a piacere ma non temete di eccedere con l'aglio, rosolato e frullato perde d'intensità e dà un ottimo sapore.

Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.