06/12/11

Ricotta cheese, spinach and curcuma putty cake / Tortino ricotta, spinaci e curcuma





INGREDIENTS
spinach
sheep ricotta cheese

an egg
curcuma
salt
pepper




Cook in abundant boiling and little salted water the spinaches after having well washed, after ten minutes drain and squeeze them. In a bowl mix the ricotta cheese with salt, pepper and abundant curcuma; add the spinaches cut in pieces, the egg and mix. The proportion between spinach and ricotta is as you like. If you are making a big oven dish you may put two eggs. Pour in a dish oven and cook in oven for 15 minutes. Serve tepid in slices.







INGREDIENTI
spinaci
ricotta di pecora
un uovo
curcuma
sale
pepe





Cuocete in abbondante acqua bollente poco salata gli spinaci dopo averli ben lavati, dopo dieci minuti scolateli e strizzateli. A parte mescolate in una scodella la ricotta con sale, pepe, abbondante curcuma; unitevi gli spinaci tagliati a pezzetti e l'uovo e mescolate ancora. La proporzione fra spinaci e ricotta è a piacere. Se ne fate una pirofila grande potete anche mettere due uova.
Versate in una pirofila e cuocete in forno per 15 minuti. Servite tiepido a fette.


Nessun commento:

Posta un commento

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.