CHICKEN SALAD AND OMELETTE
Ingredients for 4 people
1 chicken
Ingredients for 4 people
1 chicken
1 carrot
1 white onion
1 red onion
3 eggs
1 red pepper
black olives
Boil the chicken for 45 minutes in plentiful little salted water, with a carrot, and the white onion cut in pieces (you may use the stock for other recipes). Take the chicken out the stock and cut it in small pieces. In a oily wide pan make a very thin omelette with a whole egg and 2 yolks, salt and pepper; let cool down and cut the omelette into little strips. Cut the red onion to little pieces and cook it for few
minutes in sweet and sour (a little olive oil, a sugar teaspoonful, a little salt and a vinegar squeeze). It must be cooked but remain crunchy. Cut the raw red pepper to very little pieces.
Put the different ingredients in a bowl and mix them adding more oil and salt if necessary. We advise you some hot pitted olives.
Boil the chicken for 45 minutes in plentiful little salted water, with a carrot, and the white onion cut in pieces (you may use the stock for other recipes). Take the chicken out the stock and cut it in small pieces. In a oily wide pan make a very thin omelette with a whole egg and 2 yolks, salt and pepper; let cool down and cut the omelette into little strips. Cut the red onion to little pieces and cook it for few
minutes in sweet and sour (a little olive oil, a sugar teaspoonful, a little salt and a vinegar squeeze). It must be cooked but remain crunchy. Cut the raw red pepper to very little pieces.
Put the different ingredients in a bowl and mix them adding more oil and salt if necessary. We advise you some hot pitted olives.
INSALATA DI POLLO E FRITTATA
per quattro persone
1 pollo
1 carota
1 cipolla bianca
1 cipolla rossa
tre uova
1 peperone rosso
olive nere
Lessate il pollo per circa 45 minuti in abbondante acqua leggermente salata, con una carota e una cipolla bianca tagliate a pezzi (il brodo che ne risulterà lo potete utilizzare per altre ricette). Toglietelo dal brodo e riducetelo a piccoli pezzi.
1 pollo
1 carota
1 cipolla bianca
1 cipolla rossa
tre uova
1 peperone rosso
olive nere
Lessate il pollo per circa 45 minuti in abbondante acqua leggermente salata, con una carota e una cipolla bianca tagliate a pezzi (il brodo che ne risulterà lo potete utilizzare per altre ricette). Toglietelo dal brodo e riducetelo a piccoli pezzi.
In una larga padella unta d'olio d'oliva fate una frittata molto sottile con un uovo intero e due tuorli, sale e pepe; lasciate raffreddare e tagliate poi la frittata a striscioline.
Tagliate la cipolla rossa a pezzetti e cuocetela per pochi minuti in agrodolce (un po' d'olio d'oliva, un cucchiaino di zuccherro, un pizzico di sale e una spruzzata d'aceto), deve essere cotta ma ancora croccante.
Affettate il peperone rosso crudo a sottili listarelle.
Affettate il peperone rosso crudo a sottili listarelle.
Unite i vari ingredienti in una terrina e mescolate aggiungendo dell'olio d'oliva e del sale se necessario. Vi consiglio delle olive denocciolate e piccanti.
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